Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 26., péntek

Nagymamáink természetes lázcsillapítója


Nézzük meg mi is a láz!


Azt nevezzük láznak amikor a testhőmérséklet meghaladja a 38 C°-t. A normális testhőmérséklet -hónaljban mérve- 36,5 C° körüli, de 0,5-0,7 C°-kal e felett és ez alatt is normálisnak tekinthető.



A láz többnyire annak a jele, hogy a szervezet valamilyen betegség ellen küzd. A láz segíti a szervezet öngyógyítási folyamatait: az immunrendszer hatékonyabban reagál, a fehérvérsejtek magasabb hőmérsékleten gyorsabban szaporodnak, a kórokozók viszont a melegebb környezetben lelassulhatnak, és el is pusztulhatnak.

38 C° fölött csillapításra van szükség


De vajon mit használtak régen mikor még nem léteztek a mai modern gyógyszerek?


- mindenki ismeri a hűtőfürdőt!? Van amikor meg lehet próbálkozni vele, de általában az amúgy is gyengécske lázas betegnek nincsen kedve a kádban ücsörögni

- vizes borogatás vagy más néven priznic langyosvizes lepedőbe kell nyaktól lefelé a teljes testet becsavarni amit a lepedő átmelegedésekor cserélni kell kb .:15 percenként. Őszintén bevallom volt részem benne és egyáltalán nem kellemes érzés amikor a forró testet belebugyolálják, arról nem is beszélve, hogy ha a beteg egyedül van otthon kivitelezhetetlen a megoldása.


Akkor mi is lenne az a nagymamáink által jól ismert és bevált a házi kertekben megtalálható természetes és hatékony lázcsillapító?

A krumpli vagyis burgonya4

Látom a csodálkozást az arcokon, igen a krumpli amit annyira szeretünk sütve főzve, főzeléknek...


Hogyan használjuk a krumplit lázcsillapításra?


Krumpliszandál” lázcsillapításra: a krumplit nem hámozom meg, hosszában szeletekre vágom, a talpra és a belső boka alá teszem, majd valamivel rögzítem a lábra. (Fásli vagy zokni, a zoknival ügyeskedni kell)
Eddig 3 órán belül sikert értünk el vele!


Mellékhatás:
Kicsit megfogja a talpat.

Ossza meg barátaival is Bookmark and Share Add a Startlaphoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése